Over Wido

Ik ben geboren in Hazebroek (Frans-Vlaanderen) op 16 februari 1955 en opgegroeid in Kaaster. Mijn familie is sinds eeuwen in Frans-Vlaanderen gevestigd en heeft haar wortels in de grensstreek tussen het oude graafschap Vlaanderen en Vlaams Artesië. Ik ben getrouwd met Vera en heb met haar drie kinderen : Gudrun, Gerlinde en Evert.

Tot 1974 leefde ik in Kaaster (Frans-Vlaanderen). Na middelbare studies aan de lycée des Flandres te Hazebroek, bekwaamde ik me door zelfstudie in de Nederlandse taal en geschiedenis. Voor deze studies trok ik eerst naar Nederland (Groningen) en vervolgens naar Vlaanderen. Daar vestigde ik me in 1975 eerst in Antwerpen, later in Herentals en Bouwel.

Van de rebelse Frans-Vlaamse vereniging Hekkerschreeuwen ben ik medeoprichter. Daarna werd ik secretaris van de Michiel de Swaenkring, en medeoprichter van de tijdschriften Tijl en van "De Lage Landen".

Ik was ook een tijd correspondent voor Frans-Vlaanderen voor diverse media in Vlaanderen (o.m voor de BRT West-Vlaanderen en Gazet van Antwerpen), alsook correspondent voor verschillende publicaties in Frans-Vlaanderen en Frankrijk. Tegelijk publiceerde ik onder diverse pseudoniemen over Frans-Vlaanderen, de relatie Vlaanderen-Frankrijk, de Nederlandse taal en cultuurpolitiek, de geschiedenis van de XVII Provinciën, de Europese minderheden, en de Franse Revolutie.

Mijn eerste beroepservaringen deed ik op als commerciële vertaler en in de boekensector alsook als drukker en uitgever. Later specialiseerde ik in direct marketing en in verkoop op afstand. Ik was in diverse bedrijven werkzaam in commerciële en marketingfuncties. Sinds 1994 ben ik algemeen directeur voor Benelux van een postorderbedrijf.

De VVNA (Vereniging van Vlaams-Nationale Auteurs) heeft mijn werk bekroond met de Dr. Ferdinand Snellaertprijs 2010.

Lid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde in Leiden (2015).

Zie ook op Wikipedia.

randomness