Niet minder maar méér Vlaamse huizen gewenst!

Het onbenullige palaver van Karel de Gucht over de Vlaamse Huizen in het buitenland zegt genoeg over de frustraties van een Belgische minister die zijn jachtgebied in de tang ziet nemen tussen de Franstalige "chasse gardée" van de familie Michel en volwassen initiatieven van de Vlaamse regering.

Zonder zich ook maar iets aan te trekken van nestbevuilers als Rudy Aernoudt (DS 20 maart) moet Vlaanderen niet minder maar méér Vlaamse huizen openen. Niet in een volgend legislatuur maar nu. In zoveel mogelijk hoofdsteden van Europa en overal ter wereld.

Als Frans-Vlaming pleit ik ook voor een uitgebreide Vlaamse vertegenwoordiging in Rijsel, hoofdstad van een streek die economisch, toeristisch, maar ook historisch en cultureel nauw verwant is met - en belangrijk is voor - Vlaanderen. In de jaren zeventig van vorige eeuw werd een poging in de culturele sector wellicht door het Belgische en Franse establishment achter de schermen gekelderd. Sindsdien is het bij woorden gebleven. Wie neemt opnieuw het initiatief in dit dossier?

 

 

randomness