U bent hier

Home

Lezingen

Marnixring Erepenning 2015

15 september 2015

De Marnixring Erepenning wordt op 18 oktober in Mechelen aan Cyriel Moeyaert uitgereikt. Ik zal er de laudatio uitspreken. U komt toch ook? Voor meer informatie klik hier.

 

 

Dankwoord n.a.v. de uitreiking van de Dr. Ferdinand Snellaertprijs 2010 in het stadhuis van Belle (Frans-Vlaanderen), op zaterdag 7 mei 2011

Dames en heren, Beste vrienden,

Ik wil de jury van de VVNA hartelijk danken voor de toekenning van de Snellaertprijs. Ook voor de vriendelijke woorden die hier zijn uitgesproken, niet in het minst door mijn goede vriend en promotor Cyriel Moeyaert.

Lezing Infomeeting Inventi 21 februari 2011

Mag ik eerst Roger Helsen danken, de afgevaardigde bestuurder van Inventi die ons hier allemaal heeft uitgenodigd op deze infomeeting, en die het grote risico heeft genomen mij hier aan het woord te laten ...

Het is me een genoegen hier vanavond te mogen spreken voor een uitgelezen gezelschap van ervaren bedrijfleiders en managers. Een lange toespraak is - gelukkig maar! – aan u niet besteed. Ik beperk me dus graag tot mijn getuigenis van wat Rajapack samen met Inventi concreet heeft verwezenlijkt.

Schaken is waken

Toespraak InventiChess voor CEO’s, Antwerpen 02 april 2009

Een oud Nederlands gezegde leert ons: "Schaken is waken". Waken in de betekenis van altijd wakker zijn, er steeds het oog op houden, voortdurend alert blijven.

Het verband tussen schaken en management is evident. Management vraagt dezelfde inzet als schaken, zeker in de tijden die wij nu beleven: managers moeten wakker zijn, niets uit het oog verliezen en vooral bestendig alert blijven.

Lezing voor de Nedelandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg te Tilburg op 14 oktober 2009

Over de verschillen in mentaliteit

Mijn inziens delen Vlaanderen en Nederland een gemeenschappelijke cultuur, waarvan de Nederlandse taal het meest duidelijk waarneembare element is, maar dat zich historisch en maatschappelijk nog veel breder en dieper uitstrekt.